ΝΕΑ


Καλώς ήρθατε στο νέο μας ιστολόγιο!

Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε την έναρξη του νέου μας ιστολογίου. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για όλα τα τελευταία δελτία τύπου. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να σας κρατήσουμε ενημερωμένους με τις πιο πρόσφατες και προσεχείς εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουμε. Φροντίστε να ελέγχετε συχνά το ιστολόγιο μας.


Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ PANHELLENIC FEDERATION OF PUBLIC HOSPITALS WORKERS ΜΕΛΟΣ ΑΔΕΔΥ · MEMBER OF ADEDYΑΘΗΝΑ 14/7/2015
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 612
ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015


Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση της ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και παρά τις περικεφαλαίες του Κολοκοτρώνη που μοίραζε στις ουρές των τραπεζών ο Υπουργός Άμυνας, έχουμε την ολική επαναφορά των ασκούμενων πολιτικών της προηγούμενης πενταετίας, με ΣΥΜΦΩΝΙΑ για 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που κατακρεουργεί τους πολίτες.
Η κυβέρνηση κατά τη διαπραγμάτευση δεν κινήθηκε στη βάση υλοποίησης των προεκλογικών δεσμεύσεων και την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στη διατήρηση των εσωκομματικών ισορροπιών.
Την προαποφασθείσα ΣΥΜΦΩΝΙΑ από την 20η Φλεβάρη στο κείμενο της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ «ΣΑΦΗΝΕΙΑΣ» (όπως απεδείχθη), την μετακύλυσαν μετά τη λήξη του προγράμματος και τη διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος, για να την εμφανίζουν ως μονόδρομο, υπό την πίεση των ασφυκτικών χρηματοδοτικών αναγκών.
Το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ όπως προβλέψαμε ήταν ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑΤΙΚΟ, αφού ο Πρωθυπουργός εξέλαβε το ΟΧΙ, ως ΝΑΙ στη σύναψη του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Απεδείχθη εντός ολίγων ημερών το παραπλανητικό δίλλημα που τέθηκε προς επιλογή στο Λαό.
Από τη μία η πρόταση Γιούνγκερ που την αποδέχθηκε η κυβέρνηση και από την άλλη το πολιτικό αφήγημα της κυβέρνησης, που ημέρα με την ημέρα άλλαζε αφαιρώντας μία - μία τις κόκκινες γραμμές.
Ως πολιτικό αφήγημα η κυβέρνηση πριν τις εκλογές είχε την κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ σε ένα άρθρο με ένα Νόμο. Μετά τις εκλογές κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, αφηγήθηκε την διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης και τη σταδιακή κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ. Αργότερα επέλεξε γραμμή άμυνας τη ΣΥΜΦΩΝΙΑ με 3,5δις μέτρα για τα έτη 2015, 2016. Μετά λίγων ημερών ανέβηκε το κόστος των μέτρων στα 8,5δις (αποδοχή με δισέλιδη επιστολή, υπογεγραμμένη δια χειρός Τσίπρα, προς τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ 30 Ιούνη). Και κατέληξε σε ΣΥΜΦΩΝΙΑ με ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, τακτικές αξιολογήσεις από την ΤΡΟΪΚΑ, νέα μέτρα και ξανά νέα μέτρα.
Οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλουν την άσκηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών σε όλες τις χώρες μηδενός εξαιρουμένης. Πόσο μάλλον στη χώρα μας που χρειάζεται δανεικά για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών.
Τα ΔΑΝΕΙΚΑ πάνε μαζί με ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΜΝΗΜΟΝΙΑ που διαλύουν ότι απέμεινε από κοινωνικό, εργασιακό, ασφαλιστικό, μισθολογικό δικαίωμα.
Με την ψήφιση του «Δημοσιονομικού Συμβουλίου» ως κόφτη των κοινωνικών δαπανών, τελειώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Οι υπηρεσίες μετατρέπονται σε ανταποδοτικές, ανταγωνιστικές και οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους την υγειά τους.
Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση θα αντιμετωπιστούν από τα έσω του συστήματος, με κατάργηση, υποβάθμιση, απαξίωση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.
Μειώνονται δραστικά οι παροχές του ασφαλιστικού συστήματος. Το ύψος των συντάξεων θα συνδέονται με την βιωσιμότητα, την αυτοχρηματοδότηση του συστήματος (μεγάλη αύξηση εισφορών σε κύριες και επικουρικές). Καταργούνται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ακόμη και τα θεμελιωμένα δικαιώματα που απαγορεύεται να θιγούν από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας.
Αυξάνεται η υγειονομική περίθαλψη από 4% στο 6% και δικαιώνει την εκτίμησή μας ότι η κατάργηση του 5ευρου είναι «στάχτη στα μάτια».
Μέσω της ψήφισης του Νέου Μισθολογίου, τη νέα φοροεπιδρομή και την Αξιολόγηση, είναι βέβαιες νέες μειώσεις μισθών (έμμεσες και άμεσες), κινητικότητα, νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις.
Σε εξέλιξη είναι η πλήρης διάλυση του κοινωνικού ιστού με τις νέες φορομπηχτικές ρυθμίσεις. Βάρβαρα μέτρα που θίγουν το σύνολο των πολιτών. Μέτρα κατ’ εξακολούθηση.
Οι συνθήκες τους Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλουν την άσκηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών και απαιτείται η δημιουργία Ευρωπαϊκού Εργατικού Κινήματος ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ τους.
Εξακολουθούν όμως να υφίστανται δύο πολιτικές επιλογές εντός του ΠΛΑΙΣΙΟΥ της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Η πρώτη είναι η αναζήτηση των δημοσιονομικών μεγεθών που επιβάλλουν οι συνθήκες, με περαιτέρω συρρίκνωση εισοδημάτων και κοινωνικών δικαιωμάτων (όπως έπραξαν όλες οι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ έως σήμερα) και η δεύτερη επιλογή την οποία εμείς διεκδικούμε με δυναμικές κινητοποιήσεις, είναι η δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, η κοινωνική συνοχή, τα προγράμματα ανάπτυξης με συνοδεία μετρήσιμων κοινωνικών στόχων (κοινωνική συνοχή, καταπολέμηση ανεργίας, προστασία της αγοράς εργασίας, αύξηση των κοινωνικών δαπανών κ.α.)
Η κυβέρνηση υποτάχθηκε στα επιχειρηματικά συμφέροντα, επιλέγοντας το δρόμο της υποταγής και το ρόλο της αναλώσιμης κυβέρνησης για να εκτονώσει τη λαϊκή αγανάκτηση.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΉΣΕΙΣ. ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΑΛΓΗΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
Δικαιώνεται η πρόβλεψή μας για τη ΣΥΝΑΨΗ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και η αγωνιστική εγρήγορση που καλλιεργήσαμε το περασμένο πεντάμηνο ως συνέχεια των δυναμικών κινητοποιήσεων της προηγούμενης πενταετίας, εν αντιθέσει με το πολιτικοσυνδικαλιστικό εφησυχασμό που επιχειρήθηκε.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ την Τετάρτη 15/7/2015 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΙΣ 11.00πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΘΜΩΝΟΣ. Επίσης ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ στις 7.30μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ της ΑΔΕΔΥ.
ΟΡΓΑΝΏΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΟΔΙΕΣ στους ΧΏΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                                                                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ«Αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμών στους Νοσηλευτές του voucher»

Έφθασε ρευστό στα νοσοκομεία! Πότε θα πληρωθούν εφημερίες-υπερωρίες

Οι σύλλογοι εργαζομένων των Νοσοκομείων Αγ. Νικολάου, Σητείας και Νεάπολης εκφράζουν την αντίθεση τους στην προσπάθεια μετακίνησης παθολόγων 

Τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων Εργαζομένων των  Νοσοκομείων Αγ. Νικολάου, Σητείας και Νεάπολης του νομού Λασιθίου εκφράζουμε την αντίθεση μας στην προσπάθεια μετακίνησης παθολόγων από τα Νοσοκομεία του νομού προς την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας. 
Έχουμε ξαναγράψει ότι η τακτική των  μετακινήσεων ιατρών στα Νοσοκομεία - ΚΥ του νομού μας απορυθμίζει τις δομές  με κίνδυνο να υποβαθμιστεί η λειτουργία ακόμα και των λίγων κλινικών που λειτουργούν ομαλά το τελευταίο διάστημα.
Με τις μετακινήσεις όχι μόνο δεν λύνονται τα προβλήματα των Νοσοκομείων ΚΥ του νομού, αλλά μεγεθύνονται.
Ζητούμε από όλους τους θεσμικούς φορείς της υγείας και της κοινωνίας στο νομό Λασιθίου να εκφράσουν την αντίθεση τους σε τέτοιου είδους λογικές και δηλώνουμε έτοιμοι για κοινούς αγώνες στην κατεύθυνση της διεκδίκησης της στελέχωσης των Νοσοκομείων με μόνιμες θέσεις ιατρών και προσωπικού.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥ ΣΗΤΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ "ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ"

Μετά από 5 χρόνια μνημονιακού παγώματος των προσλήψεων έγινε σήμερα η πρώτη κατανομή 906 μόνιμων θέσεων προς προκύρηξη από το Υπουργείο Υγείας

Την Τρίτη 26 Μαίου θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο Σητείας ο νέος Διοιηκητής της 7ης ΥΠΕ κ. Ηγουμενίδης προκειμένου να συζητήσει από κοντά τα προβλήματα που απασχολούν το νοσοκομείο μας!
ΠΟΕΔΗΝ
ΑΘΗΝΑ 5/5/2015
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 323

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

            Με ΑΠΟΦΑΣΗ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Ο Ρ Γ Α Ν Ω Ν Ο Υ Μ Ε
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

20 ΜΑΗ 2015

και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12.30μμ έξω από το Υπουργείο Υγείας
            Σας καλούμε να προπαγανδίσετε την Κινητοποίηση.
Ταυτόχρονα να νοικιάσετε πούλμαν από όλη την χώρα, για οργανωμένη κάθοδο στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της Αθήνας.
            Να καλέσετε σε συμμετοχή στη Συγκέντρωση τους εργαζομένους των εργολάβων, που βιώνουν εργασιακό μεσαίωνα.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
Με ΕΝΟΤΗΤΑ αντιμετωπίζουμε τα μείζονα προβλήματα που είναι
ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
ü ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ
ü ΕΠΑΡΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
ü ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ – ΑΡΓΙΩΝ
ü ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΩΛΕΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                          ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣΠΩΣ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
http://www.ergasianet.gr/menu-nomos/13765-meta280415-13765

ΑΘΗΝΑ 16/4/2015

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 229

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Πέρα από τη γιορτή των λουλουδιών και της Άνοιξης!
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Επετειακή μνήμη της εξέγερσης των εργατών του Σικάγο!

                Η ιστορική αναδρομή στις αιματοβαμμένες εργατικές διεκδικήσεις στον Καναδά 1872, στο Σικάγο 1886, στην Ελλάδα 1892, αφορά στους εργατικούς αγώνες στις ηρωικές εξεγέρσεις στις θυσίες για :
·         Βελτίωση συνθηκών εργασίας
·         Αμοιβές – ωράρια
·         Κοινωνική Ασφάλιση
·         Υγεία – Παιδεία
·         Κοινωνική Δικαιοσύνη
·         Ειρήνη
Τα κατοχυρωμένα δικαιώματα όμως έχουν χαθεί! Ιδιαίτερα τη τελευταία 5ετία οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο και δη στην Ελλάδα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με διαρκή λιτότητα, με τραγική μείωση των εισοδημάτων μας, με συνεχείς απώλειες σε εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα μας.
Η σημερινή αντιμετώπιση δυστυχώς δεν διαφοροποιείται σε ποιοτικά χαρακτηριστικά. Διορθωτικές παρεμβάσεις δήθεν, επικοινωνιακή πρακτική, προσπάθεια εντυπωσιασμού και η ουσία παραμένει στα αζήτητα!
Επίκληση παλαιών δοκιμασμένων και χρεοκοπημένων μεθόδων!
Παραπέμπονται στις μακρινές καλένδες όλες οι δεσμεύσεις! Η αύξηση του κατώτατου μισθού σε βάθος 2ετίας, λεκτικά, φορολογία στο εφοπλιστικό κεφάλαιο δεν απαντάται πουθενά. Και το γνωστό μη εξαιρετέο άλλοθι: «ο πρώην που ήταν κατά τεκμήριο κακοί μας έδεσαν πισθάγκωνα»!
Κινήσεις με χρονικό ορίζοντα βραχύ, να αντιμετωπίζονται όπως – όπως τα καθημερινά. Τα σπουδαία – τα μεγάλα – οι πολιτικές – η ανακούφιση – το φως στο τούνελ αργεί – σε ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό….!
Ο κόσμος της εργασίας ωστόσο, συνεχίζει να υποφέρει, να μη μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις στοιχειώδεις ανάγκες του, να υφίσταται βαρβαρότητες σε φορολογία – αμοιβές – κόστος ζωής – πρόσβαση στα δημόσια – κοινωνικά αγαθά. Η επικοινωνία καλά κρατεί!
Η διαχείριση ακροβατεί σε ιδεοληψίες και σε πρακτικές αντικρουόμενες μεταξύ τους, εξελίσσεται σε τρικυμία στο ποτήρι.
                Δεν έχει να κάνει με αισιοδοξία ή απαισιοδοξία, έχει να κάνει με μια πραγματικότητα που δεν βάζει το χέρι της στα τρυπήματα των καρφιών, με μια πραγματικότητα που κατά περίπτωση, ωραιοποιείται ή καταβαραθρώνεται, ανάλογα με το ποιος εκτιμάται ότι μπορεί ευκολότερα να αποδειχτεί φταίχτης.
                Δεν έχουμε σκοπιμότητα να βάζουμε στόχους πολύ υψηλούς – έτσι ώστε να αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να πιαστούν.
                Διεκδικούμε τα αυτονόητα και τα δεδομένα ΆΜΕΣΑ! Τα υπεσχημένα δηλαδή! Ούτε παραπάνω! Ούτε παρακάτω!
                Αυτά που τη τελευταία 5ετία καταγγείλαμε κατ’ επανάληψη και αυτά που μας διασφάλιζαν ως άλλη πολιτική. Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν τη διαπιστώσαμε.
                Χρειάζεται αρετή και τόλμη η ελευθερία αλλά και η ρήξη και η ανατροπή.
Πορευόμαστε και εφέτος ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ – ΕΝΩΤΙΚΑ.

Προκηρύσσουμε 24ωρη Πανυγειονομική Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση. Συμμετέχουμε στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που οργανώνουν ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ
·         Για την Αττική στην Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00 π.μ.
·         Για την Περιφέρεια στις Συγκεντρώσεις που καλούν τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                                                 ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

 ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΚΥ ΣΗΤΕΙΑΣ
 ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ 

                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Τομέας Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας οργανώνει Σεμινάριο με θέμα :
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
 ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
με Επιστημονική Υπεύθυνο την Dr. Ελένη Κορνάρου.

Η διάρκεια του Σεμιναρίου είναι  36 ώρες και θα υλοποιείται κάθε Παρασκευή       και Σάββατο από 8 Μαΐου έως και 6 Ιουνίου 2015 (΄Ωρες διεξαγωγής : τις       Παρασκευές 16.00 – 20.00 και τα Σάββατα 9.00 – 14.00).
Δικαίωμα παρακολούθησης έχουν Επαγγελματίες Υγείας,  απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Αιτήσεις Συμμετοχής έως 10 Απριλίου 2015 ηλεκτρονικά στη Διεύθυνση : epidemiology@esdy.edu.gr
 Αριθμός συμμετεχόντων  : 45 άτομα.
Θα τηρηθεί αυστηρά  σειρά προτεραιότητας.
Κόστος Συμμετοχής : 150 €. Η αίτηση οριστικοποιείται με την καταβολή της συμμετοχής.
Πληροφορίες   :  
  • www.esdy.edu.gr
  • Άννα Λούρμπα,  Τηλέφωνο : 2132010385 /ή 378
Πιστοποιητικό Παρακολούθησης : Οι συμμετέχοντες  θα λάβουν με το πέρας του Σεμιναρίου  Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.
Τόπος Διεξαγωγής :  Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας,  Λεωφόρος Αλεξάνδρας 196, Αθήνα (στάση metro Αμπελόκηποι).

Κάντε κλικ εδώ για την αίτηση για το Σεμινάριο.


 ΠΟΕΔΗΝ


ΑΘΗΝΑ 30/03/2015
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 165

ΠΡΟΣ:    ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ


                ΘΕΜΑΤΑ που τέθηκαν στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο. Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ και Αν. Υπουργό  κο. Α. ΞΑΝΘΟ  με τις απαντήσεις τους, στη συνάντηση με την Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ την ΔΕΥΤΕΡΑ 30/03/2015.

                Κύριε Υπουργέ,
Η κυβέρνηση συμφώνησε με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ την εφαρμογή του εφετινού ψηφισθέντος προϋπολογισμού από την προηγούμενη κυβέρνηση. Εξαιτίας αυτού δεν διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις ανάτασης του ΕΣΥ. Οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για αγορά των υπηρεσιών, οι οποίες με γοργούς ρυθμούς μετατρέπονται σε ανταποδοτικές – ανταγωνιστικές.
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Οι λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων μειώνονται εφέτος περαιτέρω 290 εκατομμύρια ευρώ  (η μείωση τα τέσσερα τελευταία χρόνια υπερβαίνει το 60%). Αποστείλατε επείγον έγγραφο στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, για καταγραφή των αναγκών σε υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό, αν και τα Νοσοκομεία δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ελλείψεων τον πρώτο μήνα εκάστου έτους.
                Απεδείχθη επικοινωνιακή κίνηση, αφού για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, μειώσατε 51% την επιχορήγηση του Μαρτίου (μήνας αναφοράς ο Ιανουάριος) και ζητήσατε από τα Νοσοκομεία την επιστροφή των ταμειακών υπολοίπων και αποθεματικών, αν και ήταν λειψά για την κάλυψη ανεξόφλητων υποχρεώσεων. Σας κοινοποιούμε σχετικό Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ (καταγγελία).
                Αιτούμαστε την γενναία αύξηση της χρηματοδότησης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα τηρηθεί το ύψος της χρηματοδότησης στις Μονάδες Υγείας, που προβλέπει ο Προϋπολογισμός που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν θα αφήσουμε ακάλυπτα τα Νοσοκομεία. Οι απαντήσεις του όμως ήταν αόριστες όπως επίσης των υπηρεσιακών παραγόντων.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας. Θέσαμε το αίτημα στη συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως περιγράφεται στο ΥΠΟΜΝΗΜΑ που σας το κοινοποιούμε. Δεν διαφαίνεται πρόθεση να καλύψετε τις  διαπιστωμένες μεγάλες ανάγκες. Εκτίμησή μας είναι ότι εφέτος δεν θα ολοκληρωθεί καμία προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού. Δεν τηρήθηκε καν η Μνημονιακή δέσμευση για κάθε πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη. Αποχώρησαν 15.000 και μέχρι τέλους του χρόνου αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός εξαιτίας των επικείμενων δυσμενών αλλαγών στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
Στην πρώτη συνάντησή μας, δεσμευτήκατε ότι εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχθούν οι 1.095 θέσεις μόνιμου προσωπικού του έτους 2014, που εγκρίθηκαν  από τη προηγούμενη κυβέρνηση.
                Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη συνάντηση μας αμφισβήτησε τη δυνατότητα προκήρυξης θέσεων προσωπικού, που ήταν εγκεκριμένες το προηγούμενο έτος. Διατύπωσε μάλιστα τη θέση της κυβέρνησης, ότι οι εγκρίσεις προσλήψεων θα κινηθούν από μηδενική βάση. Στο Προϋπολογισμό προβλέπονται 15.000 προσλήψεις για όλο το Δημόσιο Τομέα, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι επαναπροσλήψεις των απολυμένων και διαθέσιμων.
                Σε συνέντευξή σας στην εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 22/03/2015 δηλώσατε μεταξύ άλλων κατά λέξη τα εξής:
«Αρκεί μόνο να αναφέρω ότι ενώ το έτος 2014 είχαν εγκριθεί 1.095 προσλήψεις μόνιμων θέσεων Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν προέβη καν στη προκήρυξη, με συνέπεια να χαθούν για το σύστημα».
Αυτό ερμηνεύεται ότι οι όποιες νέες προσλήψεις, εντάσσονται στις 15.000 εγκεκριμένες του Προϋπολογισμού του έτους 2015 για όλο το Δημόσιο τομέα και ως εκ τούτω χάθηκαν οι προσλήψεις του έτους 2014.
Διεκδικούμε την άμεση προκήρυξη και πρόσληψη (επίσπευση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ) 4.000 μόνιμων υπαλλήλων και 3.000 κατ’ έτος. Προτίθεσθε να επεκτείνετε το θεσμό των εκπαιδευόμενων Νοσηλευτών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Οι εγκεκριμένες προσλήψεις του έτους 2014 χάθηκαν οριστικά για το σύστημα. Από τις 15.000 εγκεκριμένες που προβλέπονται στον Προϋπολογισμό του έτους 2015, οι 7.800 θα διατεθούν για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και διαθέσιμων.
                Από τις υπόλοιπες θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσες γίνεται περισσότερες. Θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό, επισήμανε. Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε ότι θα επισπεύσουμε τις διαδικασίες πρόσληψης του ΑΣΕΠ.  Δεν γνωρίζω εάν προσληφθούν έως τέλους του έτους.
                Σκεπτόμαστε να εφαρμόσουμε την επέκταση του θεσμού των εκπαιδευομένων με παροχή εργασίας (Νοσηλευτικές ειδικότητες). Επισημάναμε ότι τα Νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα για την κάλυψη της Πρακτικής άσκησης των αποφοίτων.

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
Με την μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη (4238/2014) η προηγούμενη κυβέρνηση επεδίωξε την κατάργηση μονάδων και χιλιάδες διαθεσιμότητες – απολύσεις σύμφωνα με τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.
Τα Κέντρα Υγείας είναι υπό διάλυση αφού αποσυνδέθηκε η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών από τα Νοσοκομεία, χωρίς να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετάβασης στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Προκαλείται λειτουργικό χάος. Για τη προμήθεια υγειονομικού κα φαρμακευτικού υλικού οι εργαζόμενοι απευθύνονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και βγαίνουν στην επαιτεία.
                Εκδώσαμε σχετικό Δελτίο Τύπου. Απαιτείται η άμεση επανασύνδεση με τα Νοσοκομεία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Με σχετική τροπολογία σε Νόμο, θα επανασυνδέσουμε τα Κέντρα Υγείας με τα Νοσοκομεία, για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους, έως τέλους του έτους. Για την οργανική επανασύνδεση με τα Νοσοκομεία και τη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών μετά το τέλος του έτους, υπάρχει ισχυρός αντίλογος (μετακινήσεις προσωπικού κ.α.) και είναι υπό συζήτηση.
                Θα υπάρξει Νομοθετική παρέμβαση στη Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.


ΕΣΑΝ Α.Ε.
Η θεσμοθέτηση της ΕΣΑΝ Α.Ε. που θα λειτουργήσει πιλοτικά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, έχει αποκλειστική αρμοδιότητα να ενισχύει προνομιακά τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα της υγείας, σε βάρος των Δημόσιων Νοσοκομείων.
Είναι πολυμετοχική εταιρεία που σταδιακά θα καταλήξει στο χρηματιστήριο και η πλειοψηφία των μετοχών στους ιδιώτες επιχειρηματίες της υγείας.
Το εν λόγω μαγαζί της Υγείας είναι η ταφόπλακα του ΕΣΥ.
Το Κράτος θα ξεφορτωθεί τις λειτουργικές δαπάνες και το κόστος μισθοδοσίας του προσωπικού. Η εταιρεία έχει αρμοδιότητα να αποφασίζει, νέες μισθολογικές απώλειες, περαιτέρω ελαστικοποιήση των εργασιακών σχέσεων, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και καταργήσεις μη ανταγωνιστικών Νοσοκομείων. Ζητάμε την άμεση κατάργησή της.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας. Προσανατολιζόμαστε στη λειτουργία της ΕΣΑΝ Α.Ε. Είναι εργαλείο στην άσκηση πολιτικής (κοστολόγηση κλπ).

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Οι ανασφάλιστοι πολίτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται για την εξασφάλιση της πρόσβασης. Η ομάδα εργασίας που σύστησε το Υπουργείο Υγείας για την δωρεάν κάλυψη, δεν επιλύει το ζήτημα, καθώς επιφέρει αλλαγές μόνο στην έκδοση βιβλιαρίων απορίας, με αντίστοιχα όμως εισοδηματικά κριτήρια της προηγούμενης κυβέρνησης. Σας κοινοποιούμε σχετικό δελτίο τύπου. Απαιτείται η έκδοση ΚΥΑ που θα διασφαλίζει την Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη.
5 ΕΥΡΩ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
Ανακοινώσατε την κατάργησή του. Υπεγράφη το ΣΧΕΔΙΟ της ΚΥΑ, η οποία διαβιβάστηκε προς υπογραφή στο Υπουργείο Οικονομικών. Καθυστερεί όμως η υπογραφή της, αφού ψάχνονται τα ισοδύναμα μέτρα, για την μη διατάραξη της Δημοσιονομικής προσαρμογής!!!
ΕΟΠΥΥ
                Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ είναι 500 εκατ. Ευρώ κάτω σε σχέση με το προβλεπόμενο (0,6% του ΑΕΠ) στον ιδρυτικό νόμο του Οργανισμού. Πάνω από 1 δις ευρώ πλήρωσαν συμμετοχή σε φάρμακα οι πολίτες από τη τσέπη τους το έτος 2014. Το ποσό υπερδιπλασιάστηκε εάν συνυπολογισθεί το κόστος της ιατρικής περίθαλψης. Το βιβλιάριο ασθένειας κατάντησε κουρελόχαρτο.


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
                Ζητάμε την κατάργηση των Απογευματινών Ιατρείων των Νοσοκομείων, που προσφέρουν υπηρεσίες επί πληρωμή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα υπάρξει πλήρης κάλυψη της Υγειονομικής Περίθαλψης των ανασφάλιστων.
                Θα καταργήσουμε το 5ευρω και τις τριμελής Επιτροπές, που αποφασίζουν τη πρόσβαση των ανασφαλίστων. Δεν ξεκαθάρισε πως θα επιτευχθεί χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση και στελέχωση των Μονάδων.
                Δεν είναι εύκολο να αντιστρέψουμε τη διαλυτική κατάσταση του ΕΣΥ,  αν και είναι στις προθέσεις μας. Δεν μας το επιτρέπει ο Προϋπολογισμός.
Δεν απάντησε στην επισήμανση να τροποποιήσουν τον Μνημονιακό Προϋπολογισμό.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Συνεχίζεται η ιδιωτικοποίηση δραστηριοτήτων και υπηρεσιών των Νοσοκομείων. Οι εργολάβοι έχουν αναλάβει μεγάλες δραστηριότητες των Νοσοκομείων, αφενός προσφέροντας χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες και αφετέρου μαύρη, αδήλωτη, εξευτελιστικά φτηνή εργασία στους απασχολούμενους.
Προστίθεστε να εκδιώξετε τα συνεργεία και τους εργολάβους από τα Δημόσια Νοσοκομεία, την Πρόνοια και να προσλάβετε το απαραίτητο προσωπικό στις υποστηρικτικές ειδικότητες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Δεν έχουμε δυνατότητα να εκδιώξουμε τους εργολάβους. Θα παρέμβουμε να τηρούν την Εργατική Νομοθεσία.

ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Στο μάτι του κυκλώνα προς κατάργηση βρέθηκαν τα 50 διασυνδεόμενα Νοσοκομεία που απώλεσαν τη νομική τους μορφή και συγχωνεύτηκαν με άλλα Νοσοκομεία. Μέσω της έκδοσης νέων οργανισμών συρρικνώθηκαν οι υπηρεσίες τους και προσωπικό με αποφάσεις των Διοικήσεων, μεταφέρθηκε με υποχρεωτικές μετακινήσεις, στα Νοσοκομεία Έδρες των Νομικών Προσώπων.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε ότι η κινητικότητα (Υποχρεωτικές Μετατάξεις) θα ισχύσει και για τα Νοσοκομεία. Ποια είναι η τύχη των συγκεκριμένων Νοσοκομείων και των εργαζομένων;
Αίτημά μας η ανάκτηση της Νομικής αυτοτέλειας και η ενίσχυσή τους με προσωπικό και χρηματοδότηση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα παραμείνουν ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΑ.
θα ξεκαθαρίσουμε την πολιτική μας με Νομοθετική Ρύθμιση.

ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Την άνοιξη του έτους 2013 με την ανάληψη του Υπουργείου Υγείας από τον κο Γεωργιάδη ξεκίνησε η Μεταρρυθμιστική διάλυση του ΕΣΥ. καταργήθηκαν Νοσοκομεία και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 1665 Υγειονομικοί Υπάλληλοι. Μικρά και μεσαία Νοσοκομεία τα οποία προσέφεραν προσιτές υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής και αποφόρτιζαν την ζήτηση των μεγάλων Νοσοκομείων με τα οποία συνεφημέρευαν.
Οι ώρες αναμονής στα έκτακτα ιατρεία και τα ράντζα που αναπτύσσονται στα μεγάλα Νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης μετά την κατάργηση, επιβεβαιώνουν τη προσφορά τους. 13 συνάδελφοι που υπηρετούσαν σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης διατέθηκαν σε Νοσοκομεία της Αττικής λόγω ενιαίας μοριοδότησης. Κάναμε παρεμβάσεις στους Υπουργούς Υγείας για την μετάταξή τους αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Παραμένουν όμως σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με μετακίνηση. Ζητάμε την επαναλειτουργία των Νοσοκομείων και την ολοκλήρωση της μετάταξης των υπαλλήλων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα παραμείνουν κλειστά.


ΕΚΑΒ
Η απελθούσα κυβέρνηση εν μία νυκτί με νομοθετική παρέμβαση κατήργησε τον κλάδο των Οδηγών των Νοσοκομείων. Έθεσε εν συνόλω τους οδηγούς σε κλειστή διαθεσιμότητα ενός μήνα και τους μετέφερε στο ΕΚΑΒ.
Προκλήθηκε λειτουργικό χάος στα Νοσοκομεία που το αναδείξαμε με πολυήμερες κινητοποιήσεις. Ο Υπουργός τότε επεδίωκε την ιδιωτικοποίηση των δευτερογενών διακομιδών και μεταφορών και την κάλυψη του ΕΚΑΒ με προσωπικό. Το ΕΚΑΒ στενάζει από την μεγάλη έλλειψη πληρωμάτων και Ασθενοφόρων.
Ο διαγωνισμός προμήθειας των Ασθενοφόρων κατάντησε το γεφύρι της Άρτας. Για την επίλυση του προβλήματος των ελλείψεων πληρωμάτων έκανε μια τρύπα στο νερό, αφού σχεδόν όλοι οι πρώην Οδηγοί διατίθενται  για τις ανάγκες των Νοσοκομείων.
Τα Νοσοκομεία ξεκίνησαν να εκχωρούν στον Ιδιωτικό Τομέα τις μεταφορές και τις διακομιδές.
Θα αντιμετωπίσετε τα μείζονα προβλήματα του ΕΚΑΒ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Έχουμε δυσκολίες στην προμήθεια Ασθενοφόρων και τη στελέχωση. Επιδιώκουμε λύσεις.
                Δεν καταλήξαμε τι θα πράξουμε, για την επανασύσταση του κλάδου των Οδηγών στα Νοσοκομεία και την επιστροφή ή όχι των Οδηγών (όσοι επιθυμούν) στα Νοσοκομεία.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Εκδόθηκαν και επανεκδόθηκαν νέοι οργανισμοί στα Νοσοκομεία. Με βάση τους οργανισμούς καταργήθηκαν 880 κλινικές, 10.000 κλίνες και 30.000 οργανικές θέσεις.
Παρεμβήκαμε με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία για την διατήρηση του συντελεστή 3  για κάθε κλίνη, που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα υπ’αριθμ.87/1986 «Ενιαίο Πλαίσιο Οργάνωσης των Νοσοκομείων». Τελικά συστήθηκαν οι Οργανισμοί με συντελεστή 2,4. Με το Ν. 4272/2014 άρθρο 26 παρ. 2 οι Οργανισμοί των Νοσοκομείων είναι προσωρινοί («υπό κατάρτιση» αναφέρει χαρακτηριστικά). Θα επεξεργαστείτε Νέους Οργανισμούς με περαιτέρω συρρίκνωση κλινών, κλινικών και οργανικών θέσεων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα συστήσουμε Νέους Οργανισμούς στα Νοσοκομεία.
Θα σας ενημερώσουμε σε ποια κατεύθυνση.

ΠΡΟΒΑΔΙΖΟΥΣΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι οργανισμοί προέβλεπαν προβαδίζουσα κατηγορία την ΠΕ σε σχέση με την ΤΕ στην επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων, παραβιάζοντας την υφιστάμενη νομοθεσία (Ν. 4024/2011 άρθρο 10) που προβλέπουν διαζευκτικό «ή».
Οι παρεμβάσεις μας ήταν συνεχείς για επίλυση του μείζονος αυτού θέματος. Καταφέραμε με το Ν.4272/2014 να επανέλθει το διαζευκτικό «ή» για όλες τις υπηρεσίες. Με το Ν. 4272/2014 ρυθμίζεται προσωρινά το ζήτημα μέχρι την έκδοση αναφέρει των Νέων Οργανισμών.
Μάλιστα κάποια Νοσοκομεία εξακολουθούν και αναθέτουν καθήκοντα Προϊσταμένων με βάσει τη προβαδίζουσα κατηγορία.
Ζητάμε την συμμόρφωση του συνόλου των Οργανισμών των Νοσοκομείων με διαζευκτικό ή μεταξύ των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα οριστικοποιήσουμε τη διαζευκτικό ή στην Επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων.

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Οι προϊστάμενοι οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης και η πλειονότητα των Προϊσταμένων Τμημάτων, είναι τοποθετημένοι με ανάθεση με αποφάσεις των Διοικητών, αφού δεν λειτούργησαν τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια Κρίσης. Ο λόγος προφανώς η εξυπηρέτηση των ημετέρων λόγω τις δραστικής περικοπής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων.
Σε πολλές περιπτώσεις τα Πρωτοβάθμια Σωματεία κατήγγειλαν ως ρουσφετολογικές - κομματικές τις αναθέσεις, επειδή δεν μοριοδοτήθηκαν οι υποψήφιοι, σύμφωνα με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.
Αναθέσεις Προϊσταμένων και κρίσεις από τα Πρωτοβάθμια Υπηρεσιακά Συμβούλια, έγιναν μετά την προκήρυξη των Βουλευτικών Εκλογών και συνεχίζονται έως σήμερα. Ζητήσαμε την αλλαγή του τρόπου επιλογής Προϊσταμένων από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ζητάμε την ανάκληση των παράνομων αναθέσεων στις οποίες δεν ελήφθη υπ’ όψιν η μοριοδότηση που προβλέπεται από την υφιστάμενη Νομοθεσία (Ν. 3528/2007, Ν. 3839/2010).  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε αναθέσεις – επιλογές Προϊσταμένων. Παρ’ ότι όπως λέτε, είναι μη αξιοκρατικές.

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Η απελθούσα κυβέρνηση για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση τα τρία τελευταία χρόνια έκανε στα λόγια όσα δεν έγιναν στην πράξη 20 χρόνια.
Εγκαινίαζε ψυχιατρικές κλινικές σε Γενικά Νοσοκομεία που λειτουργούσαν από χρόνια, ανακοίνωνε την αποασυλοποίηση Χρόνιων Ασθενών στο πουθενά ή στις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις με κριτήριο το κέρδος και επίσης ανακοίνωνε την Ίδρυση Ψυχιατρικών Κλινικών σε Γενικά Νοσοκομεία χωρίς να πληρούνται οι προδιαγραφές (Ιπποκράτειο Θεσ/κης, Πολυκλινική κα).
Όλα ήταν μεγάλα ψέματα. Στόχος ήταν η κατάργηση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και οι διαθεσιμότητες προσωπικού.
Με χρήματα του Ελληνικού Λαού μετασχηματίστηκαν σε ανοικτούς χώρους Νοσηλείας.
Προσφέρουν υπηρεσίες στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, στο τομέα των εισαγωγών και της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Στηρίζουν το Σύστημα Ψυχικής Υγείας μαζί με τις Ψυχιατρικές Κλινικές των Νοσοκομείων. Η πληρότητα όλων των ανεπτυγμένων μονάδων αγγίζει το 150%. Το 60% των εισαγωγών είναι με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό. Δεν επιτρέψαμε με τις δυναμικές κινητοποιήσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και της ΠΟΕΔΗΝ να καταργηθούν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία. Πιέσαμε για την έκδοση των οργανισμών τους.
Τα Περιφερειακά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία καταργήθηκαν με το Ν.4052/2012 ως Νομικά Πρόσωπα και μεταφέρθηκαν στους Ψυχιατρικούς Τομείς των Νοσοκομείων των πόλεων που είναι ανεπτυγμένα. Δημιουργήθηκαν πλείστα λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα τα οποία αναδείξαμε σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία. Ζητήσαμε επανειλημμένως την αυτονομία τους.
Με το Ν.4272/2014 οι υπηρεσίες των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων μεταφέρονται στους οργανισμούς των Κέντρων Ψυχικής Υγείας.
        Με το Σύμφωνο Λυκουρέντζου – Andor προβλέπεται η κατάργηση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων  μέσα στο έτος 2015.
Η ΠΟΕΔΗΝ ανέλαβε πρωτοβουλία και συνάντησε τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κο Andor, παρουσία της αρμόδιας τότε υφυπουργού κας Παπακώστα και του συμβούλου της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης κο Θεοδοράκη, Διοικητή του ΨΝΑ. Επιχειρηματολογήσαμε για τη μετεξέλιξη των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, τη ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και τις ανεπτυγμένες υπηρεσίες που είναι αναντικατάστατες. Μας διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας είναι ανοικτή για πολυετή παράταση στη μετεξέλιξη των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων. Παρά ταύτα ο κος Θεοδωράκης μέχρι την παραμονή των εκλογών περιφερόταν από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο και με μεζούρα μέτραγε και ανακοίνωνε την ίδρυση Ψυχιατρικών Κλινικών.  Πολιτική για γέλια και για κλάματα τη χαρακτηρίσαμε.
Υπογράψατε ΑΠΟΦΑΣΗ τομεοποίησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, με βάση την οποία διαφαίνεται πρόθεση κατάργησης των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και διασύνδεσης του Δημόσιου Τομέα Ψυχικής Υγείας με τον ιδιωτικό τομέα. Με δελτίο τύπου το καταγγείλαμε και ζητήσαμε την ακύρωσή της.
Προτίθεται η κυβέρνηση να συνεχίσουν να λειτουργούν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία χωρίς ημερομηνία λήξεως και να εκδοθούν οι Οργανισμοί τους.
Θα επανέλθει η Νομική αυτοτέλεια των Περιφερειακών Ψυχιατρείων ως δίκαια υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Προτιθέμεθα να επαναδιαπραγματευτούμε το Σύμφωνο Andor – Λυκουρέντζου, στη κατεύθυνση όμως ολοκλήρωσης της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.
                Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε την διατήρηση της Νομικής υπόστασης των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, καθώς επίσης και την επανάκτηση της Νομικής αυτοτέλειας των Περιφερειακών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Δεν θα δεχθούμε νέο Σύστημα Αξιολόγησης με το οποίο το 30% των υπαλλήλων θα βαθμολογούνται με άριστα καθιερώνοντας ατομικούς μισθούς.
Με το Ν.4250/2014 η κυβέρνηση τροποποίησε το Σύστημα Αξιολόγησης με βαθμολογική υποχρεωτική κατάταξη των υπαλλήλων. Το 15% των υπαλλήλων βαθμολογούνταν κάτω από τη βάση (1 έως 6,9) επιδιώκοντας η απελθούσα κυβέρνηση να συστήσει δεξαμενή διαθεσιμοτήτων – απολύσεων και μείωσης μισθών με την καθιέρωση ατομικών μισθών.
        Στις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις σήμερα προς τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, προβλέπεται η ανακατανομή του ίδιου μισθολογικού κόστους μεταξύ των Δημοσίων Υπαλλήλων, με κριτήριο την παραγωγικότητα. Δηλαδή η κυβέρνηση προτίθεται να καθιερώσει ατομικούς μισθούς, μέσω νέου Συστήματος Αξιολόγησης.
        Επανέρχεται η σημερινή κυβέρνηση με νέο Σύστημα Αξιολόγησης, διασυνδεόμενο με την υπηρεσιακή εξέλιξη, την κινητικότητα (υποχρεωτικές μετατάξεις σε άλλη ειδικότητα ή υπηρεσία) και τον μισθό.
        Αιτούμαστε την κατάργηση του Ν.4250/2014 και του Ν.4281/2014. Εργαζόμαστε σε αντίξοες συνθήκες εργασίας και μας αξιολογούν καθημερινά οι πολίτες.

ΑΠΑΝΗΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Θα συνεννοηθώ πρώτα με τον Αν. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ
        Με βάση υφιστάμενων εφαρμοστικών Νόμων των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των Μονάδων.
Προτίθεστε να συνεχίσετε τη διαδικασία Αξιολόγησης των Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας;
Προτίθεστε μέσω της Αξιολόγησης να επανασχεδιάσετε τον Υγειονομικό και Προνοιακό χάρτη της χώρας με καταργήσεις Μονάδων Υγείας, Πρόνοιας, καταργήσεις κλινικών, κλινών, οργανικών θέσεων.
Θα υπάρξουν υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού μέσω της νέας κινητικότητας που προαναγγείλατε και μάλιστα σε μεγάλες αποστάσεις;
Επίσης καταργήθηκαν κλάδοι εργαζομένων (οδηγοί, φύλακες) και οργανικές θέσεις υποστηρικτικών υπηρεσιών.
Οι υπηρετούντες εργαζόμενοι μέσω διαθεσιμότητας μεταφέρθηκαν σε άλλες υπηρεσίες και άλλες ειδικότητες.
Προτίθεται η κυβέρνηση να επανασυστήσει το κλάδο οδηγών των Νοσοκομείων και να επανέλθουν οι οδηγοί που διατέθηκαν στο ΕΚΑΒ; (όσοι επιθυμούν)
Τα Νοσοκομεία έχουν μεγάλες ανάγκες οδηγών για τις μεταφορές και τις δευτερογενές διακομιδές και όλοι οι οδηγοί που μεταφέρθηκαν στο ΕΚΑΒ συνεχίζουν να διατίθονται καθημερινά για τις ανάγκες των Νοσοκομείων.
Αίτημά μας είναι η επανασύσταση των καταργημένων κλάδων στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων και η επιστροφή των Οδηγών (όσοι επιθυμούν) από το ΕΚΑΒ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Μέσω της έκδοσης των Νέων Οργανισμών, θα ξεκαθαρίσουμε την πολιτική μας.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Με Νομοσχέδιο εν μέσω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και της διαφαινόμενης προκήρυξης των εκλογών, ο Υπουργός Υγείας για μικροκομματικές σκοπιμότητες, σύστηνε Ειδικό Κλάδο Νοσηλευτών ΠΕ και ΤΕ αποκλείοντας το ΔΕ Νοσηλευτικό Προσωπικό (υποκρύπτοντας την υποβάθμισή του).
Επεδίωξε να εξυπηρετήσει το φαίνεσθε της ψευτοομοσπονδίας ΠΑΣΥΝΟ διχάζοντας το Νοσηλευτικό Προσωπικό, χωρίς φυσικά  επαγγελματικό ή μισθολογικό όφελος.
Με παρεμβάσεις στη Βουλή, στους Βουλευτές, τα Κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής και κινητοποιήσεις καταφέραμε την απόσυρση του άρθρου.
Προτίθεστε να συστήσετε Ενιαίο Κλάδο Νοσηλευτικού Προσωπικού και διέξοδο στα ΤΕΙ των ΔΕ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Συμφωνώ με τη Σύσταση Ενιαίου Κλάδου στο Νοσηλευτικό Προσωπικό και την διέξοδο των ΔΕ, με κατατακτήριες εξετάσεις στα ΤΕΙ. Θα συνεννοηθώ για την διέξοδο στα ΤΕΙ, με τον Υπουργό Παιδείας.

ΕΠΑΣ
Ο Υπουργός επεδίωξε με το ίδιο Νομοσχέδιο το ξαφνικό θάνατο των Νοσηλευτικών Σχολών και τη συνέχιση λειτουργίας δύο εξ αυτών. Διεκδικήσαμε τη συνέχιση λειτουργίας όλων ως Δημόσια ΙΕΚ. Η λειτουργία τους παραπέμφθηκε σε Υπουργική Απόφαση (Ν. 4316/2014).
Τι προτίθεστε να πράξετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Συμφωνώ με τη συνέχιση λειτουργίας των ΕΠΑΣ των Νοσοκομείων, αφού πράγματι αποφοιτά, επαρκώς εκπαιδευμένο Νοσηλευτικό Προσωπικό, όπως επισημάνατε.

ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΚΩΝ ΛΟΙΜΟΞΕΩΝ
Ακόμη διώκονται συνάδελφοι μέλη των Επιτροπών Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων, για κακουργήματα από τη διαχείριση των Νοσοκομειακών Αποβλήτων προς την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. Ζητάμε την άρση των διώξεων και η αποποινικοποίηση του έργου των Επιτροπών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Είναι μεγάλο ζήτημα. Συμφωνούμε για την άρση των άδικων ποινικών διώξεων. Πρέπει να κάνουμε ειδική συνάντηση για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης.

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ – ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
Οι μετατάξεις μεταξύ φορέων του Υπουργείου Υγείας είναι χρονοβόρες παρότι ακολουθούνται οι διαδικασίες του άρθρου 54 του Ν.4223/2014.
Καθυστερούν πολλούς μήνες, επειδή απαιτείται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Μνημονιακή Δέσμευση). Αιτούμαστε την απλοποίηση της διαδικασίας, με κατάργηση της ΚΥΑ και υπογραφή μόνο του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ολοκληρώνονται εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος.
Στη κινητικότητα που ανακοινώθηκε θα ενταχθούν και οι μετατάξεις – αποσπάσεις; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα απλοποιήσουμε τη διαδικασία. Θα ικανοποιήσουμε το σύνολο των αιτημάτων, διασυνδέοντάς τα με τις προσλήψεις.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Σύστημα Διοίκησης των Νοσοκομείων με επικεφαλής Γενικό Διευθυντή προερχόμενος από τη Δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία και επταμελή Διοικητικά Συμβούλια (ο Γενικός Διευθυντής, οι τέσσερις  Διευθυντές των υπηρεσιών και δύο αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Μπορεί να συμφωνήσουμε με την πρότασή σας.

ΕΝΕ
Επαναφορά της απλής αναλογικής στο εκλογικό σύστημα ανάδειξης των οργάνων Διοίκησης της ΕΝΕ και μηνιαία συνδρομή ενός ευρώ για την εγγραφή μελών (τα έξοδα της ΕΝΕ καλύπτονται από το Υπουργείο Υγείας).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Συμφωνούμε για την επαναφορά της απλής αναλογικής και της μείωσης της συνδρομής (σύμφωνα με τη πρότασή μας).

ΒΑΕ
Εκδόθηκαν οι Υπουργικές Αποφάσεις ένταξης πολλών επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας στα ΒΑΕ, χωρίς όμως συνταξιοδοτικό ή εργασιακό όφελος.
Βασικό αίτημα στις διεκδικήσεις μας είναι η ένταξη στα ΒΑΕ χωρίς επασφάλιστρο με εργασιακό και μισθολογικό όφελος. Ειδικά των εργαζομένων με πρόσληψη μετά την 1/1/1993 που είναι οι μεγάλοι χαμένοι των ασφαλιστικών αλλαγών. Οι προσληφθέντες στο Δημόσιο μετά την 1/1/2011 εντάσσονται στο ΙΚΑ και ως εκ τούτω στα ΒΑΕ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Τα δημοσιονομικά δεν επιτρέπουν την ικανοποίηση του αιτήματος.
                               
ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ
Στα τέσσερα Μνημονιακά έτη οι απώλειες των εισοδημάτων των εργαζομένων στην Υγεία και την Πρόνοια ξεπέρασε το 50% άμεσα (μισθολογικές) και έμμεσα (φορολογικές επιβαρύνσεις, χαράτσια).
Η βαθμολογική και ως εκ τούτου η μισθολογική προαγωγή είναι παγωμένη από την ημερομηνία κατάταξης (1/11/2011) όπως επίσης και οι άλλες παροχές που προβλέπει το μισθολόγιο. Το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας αντικατέστησε το Νοσοκομειακό Επίδομα στο μισό του ύψος και όχι στο σύνολο των εργαζομένων
Με αίολα ερωτήματα Διοικήσεων προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποκλείστηκαν κλάδοι εργαζομένων που είναι δικαιούχοι. Με παρεμβάσεις μας προς το Γενικό Λογιστήριο αποκαταστήσαμε αδικίες. Με το Ν.4235/2014 άνοιξε για ένα εξάμηνο η διαδικασία διόρθωσης αδικιών στο Επίδομα. Καταθέσαμε ρεαλιστική πρόταση διπλασιασμού και χορήγηση στο σύνολο του προσωπικού με κατηγοριοποίηση.
Με το Νέο Μισθολόγιο οι πρόσθετες αμοιβές (νυκτερινά, αργίες, υπερωρίες) κατάντησαν ψίχουλα από την μείωση του ωρομισθίου (1 προς 280 του βασικού μισθού). Προτίθεσθε σαν Υπουργός Υγείας να ικανοποιήσετε κάποια από τα αιτήματά μας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Δεν επιτρέπουν τα δημοσιονομικά την ικανοποίηση των μισθολογικών αιτημάτων σας.

ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ – ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
Εξαιτίας της φύσης της εργασίας μας κατασκευάζονται παραπτώματα «για ψήλου πήδημα» που με βάση το πειθαρχικό δίκαιο επισείουν μεγάλες πειθαρχικές ποινές και Δυνητική Αργία.
        Συνδικαλιστικά και υπηρεσιακά στελέχη διώκονται πειθαρχικά, επειδή ανέδειξαν τις επιπτώσεις στη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, από τις ασκούμενες Μνημονιακές πολιτικές.
        Διοικήσεις Νοσοκομείων στοχοποίησαν υπαλλήλους, κατασκευάζοντας παραπτώματα και τους έθεσαν σε αναστολή άσκησης των καθηκόντων τους ή δυνητική θέση σε Αργία. (Ειδικά στην 6η ΥΠΕ).
        Στο Υπουργείο Υγείας  λειτουργεί ένα και μοναδικό Πειθαρχικό Συμβούλιο για το σύνολο των εργαζομένων (80.000). Γι’ αυτό οι Πειθαρχικές υποθέσεις εξετάζονται με πολύ αργό ρυθμό. Αποτέλεσμα είναι να παρατείνεται η υπηρεσιακή ομηρία και η Δυνητική θέση σε Αργία των υπαλλήλων που έχουν παραπεμφθεί.
        Ζητάμε τον επανακαθορισμό των πειθαρχικών παραπτωμάτων, τα οποία θα τελεσιδικούν στα πειθαρχικά όργανα το αργότερο σε τρεις μήνες.
        Επαναφορά των Πειθαρχικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων, με τη συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων σε πρώτο και δεύτερο (τελεσίδικο) βαθμό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα παρέμβουμε για τις περιπτώσεις διώξεων στην  6ης ΥΠΕ. Θα λάβουμε υπ’ όψιν τη πρότασή σας, για την σύσταση περισσότερων Πειθαρχικών Συμβουλίων.

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
                Με αποφάσεις του Υπουργού Υγείας κου Λυκουρέντζου τα Ειδικά Πρωτοβάθμια Υπηρεσιακά Συμβούλια των Νοσοκομείων μετατράπηκαν σε κοινά. Το αποτέλεσμα είναι να καθυστερεί η εξέταση υπηρεσιακών μεταβολών και αιτημάτων.
                Ζητάμε την επανασύσταση των Ειδικών Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιακών Συμβουλίων με ακύρωση της Απόφασης Λυκουρέντζου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Θα εξετάσουμε τις προτάσεις σας.

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ
Με το Ν.4316/2014 άρθρο 12 ρυθμίζεται η εξόφληση των οφειλομένων νυκτερινών – αργιών των τριών παρελθόντων ετών (2012, 2013, 2014).
Με την ίδια διάταξη καταργείται η ισχύουσα διαδικασία έγκρισης και χορήγησης των Πρόσθετων Αμοιβών (επιτροπικά εντάλματα, ΥΔΕ) και διαβιβάζεται στους Προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, με προληπτικό έλεγχο από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κάθε Νοσοκομείου.
Απαιτείται η κατανομή των κονδυλίων στα Νοσοκομεία, η τροποποίηση των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων, η ενταλματοποίηση, ο προληπτικός έλεγχος και η εξόφληση από την ΕΑΠ έως τέλους του Απρίλη.
Ισχύει ότι θα πληρωθεί μέρος των οφειλόμενων που αντιστοιχεί στις αδιάθετες εγκεκριμένες πιστώσεις των ετών 2012, 2013, 2014;
                Ταυτόχρονα οι υπηρεσίες των Υπουργείου Υγείας και Γ.Λ.Κ. επικαλούνται κενά του Νόμου (4316/2014, αρθ.12), επειδή δεν αναφέρεται ρητώς ότι η νέα διαδικασία εξόφλησης αφορά το Λοιπό Προσωπικό. Γι’ αυτό δεν εκδίδεται η αντίστοιχη Κοινή Υπουργική Απόφαση, για να εκκινήσει η διαδικασία εξόφλησης των δεδουλευμένων από 1/1/2015.
Το ζήτημα τίθεται από την Διεύθυνση της 22ας Μισθολογίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Εγείρονται ερωτηματικά για τη βασιμότητα των διαδικαστικών προβλημάτων που αναδεικνύονται.
                Ζητάμε άμεσα  να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα νυχτερινά και αργίες του τρέχοντος έτους.
                Για να εξοφληθούν απαιτείται άμεσα:
·         Τροποποίηση του άρθρου 12 του Ν. 4316/2014 προκειμένου να αναφέρεται ρητώς το λοιπό προσωπικό
·         Η αύξηση του εφετινού κονδυλίου ώστε να καλύπτει τις ανάγκες
·         Η ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑΣ ΚΥΑ με ή χωρίς τροποποίηση του Ν.4316/2014 άρθρο 12 που θα καθορίζει τη νέα διαδικασία, χορήγησης των Πρόσθετων Αμοιβών από 1/1/2015
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Για τα παρελθόντα έτη, θα πληρωθούν μόνο τα υπολειπόμενα (αδιάθετα) των εγκεκριμένων πιστώσεων των ετών 2012, 2013, 2014.
                Ζητήσαμε είπε τη συμμόρφωση των Νοσοκομείων στην υποβολή αιτημάτων με βάση αυτό. Εκτιμούμε ότι θα πληρωθούν τα οφειλόμενα, που είναι φυσικά εντός των εγκεκριμένων αρχικών πιστώσεων και μόνο, έως τέλους του Απρίλη.
                Προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουμε τα Νοσοκομεία.
                Για τα μη εγκεκριμένα οφειλόμενα  των παρελθόντων ετών 2012, 2013, 2014, απαιτείται νέα Νομοθετική Ρύθμιση, που δεν μπορούμε να δεσμευτούμε.
                Για τα οφειλόμενα από 1/1/2015 έχουμε καταθέσει σχετική τροπολογία και εκτιμούμε ότι θα ψηφισθεί. σε ένα από τα τέσσερα Νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη Βουλή.
                Επισημάναμε ότι θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση και θα την αντιμετωπίσουμε  με Επισχέσεις Εργασίας σε κάθε χώρο.

ΕΠΙΔΟΜΑ 176€
                Νομοθετική ρύθμιση χορήγησης του Επιδόματος 176€ στους εργαζόμενους που δεν καταβλήθηκε με δικαστικές Αποφάσεις.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Δεν υπάρχει δυνατότητα ικανοποίησης.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΡΘΡΟ 105 ΤΟΥ Ν. 2071/1992
                Ζητήσαμε την επέκταση της ειδικής άδειας σε αντίστοιχης βαρύτητας τμήματα που αναπτύχθηκαν μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου.
                Ζητάμε επίσης την επέκτασή της στους Εμφανιστές -  Χειριστές οι οποίοι δεν λαμβάνουν πια την ειδική άδεια ακτινοβολίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: Συμφωνούμε. Θα εξετάσουμε θετικά το ζήτημα.       ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                 ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

Παγκρήτια σύσκεψη για την Υγεία τη Μ. Πέμπτη στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ παρουσία του Π. Κουρουμπλή και του Α. Ξανθου

Δέντρο Αγάπης υπέρ του Νοσοκομείου Σητείας  

Σύσκεψη για την Υγεία στην Κρήτη  

Λύσεις από τον Υπουργό Υγείας ζητούν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία του Λασιθίου  Προτεραιότητα στα Νοσοκομεία μας υποσχέθηκε ο νέος Δυπεάρχης

Επιτέλους, τέλος στο εισιτήριο των 5 ευρώ στα Νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας

Κ.Δερμιτζάκης Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων 31/03/2015

Ενημέρωση σχετικά με την πορεία αποπληρωμής των χρωστούμενων πρόσθετων αμοιβών και εφημεριών  

Video- Π. Κουρουμπλής: Εξαγγελίες μέτρων και προσλήψεων στον χώρο της υγείας θα κάνει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Σητείας  

Στηρίζουμε το Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Υπ Συμβουλίου στις Προνοιακές Μονάδες & το Υπ. Εργασίας

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ

ΟΙ φοιτητές του ΤΕΙ Σητείας συμμετέχουν στην προσπάθεια εύρεσης του μυελού των οστών 

Εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα του καρδιολόγου στο νοσοκομείο Σητείας

Είναι θέμα πολιτικής βούλησης ο καρδιολόγος στο νοσοκομείο Σητείας

Μας σοκάρει το γεγονός που προέκυψε ξανά για τη θέση του καρδιολόγου στο...

Στην προεκλογική περίοδο οφείλεται η καθυστέρηση του καρδιολόγου  


 Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΚΥ Σητείας μοίρασε στο προσωπικό τα καθιερωμένα Χριστουγεννιάτικα δώρα ( ξηρούς καρπούς και ποτά). 

Καλά Χριστούγεννα με ΥγείαΑποβιβάστηκαν οι 700 μετανάστες στην Ιεράπετρα

Σε ετοιμότητα το Νοσοκομείο Σητείας αν χρειαστεί για την περίθαλψη των προσφύγων

Δηλώσεις Αγγελικής Λενακάκη για το Νοσοκομείο Σητείας


Επίσκεψη Μανόλη Μακρονικολάκη στο Νοσοκομείο Σητείας


Συνεδρίαση Eπιτροπής Παρακολούθησης Θεμάτων Νοσοκομείου Σητείας


https://www.youtube.com/watch?v=DgZCHbj7t2Y&list=UUh1XGuzLPed2M-xAl_jBs6A

Μετά από 6 ώρες και πολύ ένταση η απόφαση για το νοσοκομείο στο ΔΣ (video)

http://www.sitiapress.gr/sitia/Default.aspx?tabid=91&recid=14440#.VDbCZeN_uH1


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 
Αποκεντρωμένη Μονάδα Σητείας
Την Πέμπτη 09/10/2014 και από τις 13:30μμ στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου μας θα πραγματοποιηθεί ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για όλα τα τρέχοντα ζητήματα του Νοσοκομείου μας. 
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

                                                                    Από το ΔΣΣυνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου Σητείας - Δευτέρα 6-10-2014 

Ενημερωτική συνάντηση για την Αξιολόγηση στο Νοσοκομείο Σητείας  

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑΑπειλείται η εύρυθμη & ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Σητείας  

http://www.anatolh.com/lasithi-news/sitia/item/85951-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82 

Στο κόκκινο έχει φτάσει η κατάσταση στο νοσοκομείο της Σητείας


Εκλογές νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας(video)


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Πρώην Κ.Υ Σητείας
Την Παρασκευή 25/07/2014 και από τις 12:00- 16:00 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου μας θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων καθώς και εκπροσώπους για την ΠΟΕΔΗΝ.
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.
Για την άσκηση του εκλογικού σας δικαιώματος θα πρέπει να προσκομίσετε την αστυνομική σας ταυτότητα ή το βιβλιάριο υγείας σας.

                                                                    Από το ΔΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Πρώην Κ.Υ Σητείας
Την Παρασκευή 18/07/2014 και έπειτα από έγγραφη αίτηση από τον υπεύθυνο του Γραφείου Προμηθειών, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας προχώρησε σε αγορά απορυπαντικού για τα πλυντήρια.

Από το ΔΣ
7Η Υ.ΠΕ.ΚΡΗΤΗΣ
ΓΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πρώην ΓΝ-ΚΥ ΣΗΤΕΙΑΣ


       Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας συγκέντρωσε το 100% του προσωπικού από τα φύλλα αξιολογήσεων. Αντιδρά ομόφωνα στον επιμερισμό του ποσοστού αξιολόγησης από τους Διοικητές καθώς και στην περαιτέρω διαδικασία της αξιολόγησης που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς μέχρι στιγμή 132 εργαζόμενοι έχουν παραδώσει τα φύλλα των αξιολογήσεων στο ΔΣ.

Από το ΔΣ
https://www.youtube.com/watch?v=OijeUgbku3w 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

   Την Παρασκευή 11 Ιουλίου και ώρα 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας , εν όψει της λήξης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου.
 Η συνέλευση είναι εξ αναβολής και παρακαλούνται όλα τα μέλη να παραστούν.

 Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα μπορούν να απευθύνονται στα μέλη του ΔΣ μέχρι και τις 10 Ιουλίου, αλλά και για εκπρόσωπο της ΠΟΕΔΗΝ. 


ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

Στις 11 Ιουνίου το Α.Τ.Ε.Ι. Διατροφής και Δικαιολογίας Σητείας μαζί με το Γενικό Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας Σητείας διοργανώνουν μια ημερίδα σχετική με την Παιδική Παχυσαρκία , τις δυνατότητες και τούς τρόπους αντιμετώπισης τής . 

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΤΙΣ 17 : 00 -ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - 

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΣΩΜΑΤΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ Α.Τ.Ε.Ι . ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ , ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ .


Οχι Στο Πραξικοπημα Στην Ενωση Νοσηλευτων Ελλάδος

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Σητείας

Υπ Διοικ Μεταρρύθμισης & Ηλ Διακ Κ Μητσοτάκη, Υπ Υγείας Α Γεωργιάδη ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ Ν. 4250/2014 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Διεθνής εκστρατεία κατά της αξιολόγησης εργαζομένων στην Υγεία
Καταγγελίες από τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων Λασιθίου

Παγκόσμια Ημέρα ΝοσηλευτώνΣητεία 11/5/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή αυτό το προεκλογικό άρθρο δυστυχώς το Δ.Σ. Εργαζομένων έρχεται στην δύσκολη θέση να απαντήσει στο συντάκτη του άρθρου παρόλο που είναι πεποίθηση όλων των μελών του Δ.Σ. (έχει ειπωθεί σε πολλές συναντήσεις κατά καιρούς με όλους τους τοπικούς φορείς)  ότι η λειτουργία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο  δεν θα πρέπει να γίνονται αντικείμενο πολιτικής διένεξης εκλογών.
  Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο δήμος άρχισε να συμμετέχει στα προβλήματα του νοσοκομείου όταν το Δ.Σ. των εργαζομένων ξεσηκώθηκε και αντέδρασε στο νόμο περί συνδιοίκησης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων (διορατικά σκεπτόμενο την επερχόμενη λαίλαπα που θα αντιμετώπιζε λειτουργικά το νοσοκομείο).  Φ.Ε.Κ. 1679/16/05/2012, ΦΕΚ1681/16/07/2011, και το οποίο ΦΕΚ  ανέφερε:
«Το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Σητείας λειτουργεί ως:
α) Γενικό Νοσοκομείο
β) Κέντρο Υγείας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
γ) Διασυνδέεται με το Γ.Ν. «Αγ. Νικολάου», το Γ.Ν. –Κ.Υ. Ιεράπετρας και το Γ.Ν. – Κ.Υ. Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο».
  Μέχρι τότε υπήρχαν πάντα οι δηλώσεις εφησυχασμού  ότι «όλα είναι καλά στο Νοσοκομείο». Η αλήθεια είναι ότι  από την περίοδο των  περικοπών στις δαπάνες και στο χώρο των Νοσοκομείων είχαν αρχίσει τα προβλήματα με τις μειώσεις των λειτουργικών κονδυλίων, των κονδυλίων εφημεριών και  υπερωριών αλλά και τις μετατροπής του Οργανισμού του Γ.Ν.-Κ.Υ Σητείας από 110 κρεβάτια σε 75. Όπως τότε έτσι και τώρα το νοσοκομείο λειτουργούσε με το φιλότιμο, την υπομονή, και την αυταπάρνηση των εργαζομένων του ιδρύματος.
 Σήμερα το Γ.Ν-ΚΥ.Σητείας δεν υφίσταται όχι μόνο λειτουργικά αλλά ούτε και τυπικά, αφού είναι υποστελεχωμένο σε ιατρικό αλλά και  νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Μετα τις συνταξιοδοτήσεις αλλά και τις διαθεσιμότητες στο διοικητικό προσωπικό έχουν μείνει περιορισμένος αριθμός ατόμων που έχουν υπό την ευθύνη τους δύο ακόμα και τρία διαφορετικά αντικείμενα που πρέπει να φέρουν σε πέρας.
 Από τεχνολογικής πλευράς λόγω των περικοπών των κονδυλίων η τελευταία συντήρηση των ακριβών μηχανημάτων απεικόνισης που διαθέτει (αξονικός τομογράφος, ακτινολογικά μηχανήματα, οστική μάζα, ακτινοσκοπικό) έγινε το 2011. Μόνο στο ένα από τα δύο μηχανήματα αναισθησίας γίνεται σχεδόν τακτικά η συντήρηση.
 Το θέμα του Καρδιολόγου έχει γίνει σαν το Γεφύρι της Άρτας. Νοείτε Νοσοκομείο εν έτη 2014 να μην υπάρχει καρδιολόγος ή χειρουργός σε ημερήσια εφημέρευση και να μιλάμε για ασφαλή και λειτουργικό πρόγραμμα εφημεριών. Τα προγράμματα εφημεριών είναι επισφαλή η αλλιώς όπως υπογράφονται «με δεδομένη την ελλιπή  επάνδρωση των τμημάτων σε ιατρικό προσωπικό δεν μπορεί να γίνει ασφαλέστερο πρόγραμμα». Στο τετραήμερο των εορτών του Πάσχα εφημέρευε ένα σύνολο ιατρών που μπορούσε να προσφέρει μόνο πρώτες βοήθειες αν συνέβαινε ένα τροχαίο ατύχημα ή έμφραγμα και θα διακομιζόταν σε άλλα ιδρύματα, άρα δε συζητάμε για δευτεροβάθμια περίθαλψη αλλά για υπηρεσίες ενός υποστελεχωμένου  Κέντρου Υγείας. Αν μιλήσουμε δε για το διοικητικό θέμα το Κ.Υ. Σητείας από ότι φαίνεται αποσχίζεται από το νοσοκομείο αφού του ζητείται να αλλάξει σφραγίδα και θα μετονομαστεί σε Π.Ε.Δ.Υ. Κέντρο Υγείας Σητείας και το πρώην Νοσοκομείο Σητείας ονομάζεται ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΗΤΕΙΑΣ. Αν παρόλα αυτά ο συντάκτης του άρθρου πιστεύει ότι έτσι λειτουργεί ένα νοσοκομείο τότε δύο πράγματα συμβαίνουν: ή σε άλλη πόλη ζει ή έχει λάθος ενημέρωση από τις πηγές του και μπορούμε να του  προτείνουμε το ΦΕΚ λειτουργίας νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. για να ενημερωθεί.
Δύο όμως σημεία στο άρθρο μας έχουν δημιουργήσει την  μεγαλύτερη εντύπωση. Το πρώτο ότι δεν αναφέρεται πουθενά στις καλές λειτουργίες των τμημάτων το ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ που και αυτό λειτουργικό τμήμα είναι και άριστα τα προσφέρει είτε τις Ιατρικές ή τις νοσηλευτικές πράξεις και διεκπεραιώνει τα περιστατικά του όταν του ζητείται όπως και τα άλλα τα άλλα κλινικά τμήματα. Ευχόμαστε να είναι λάθος εκ παραδρομής και να μην κρύβει τίποτα άλλο?
Το δεύτερο σημείο είναι τα εδάφια που αναφέρονται στις συναντήσεις του Δημάρχου με Γενικό Γραμματέα και τους Υπουργούς Υγείας, αφού στην συνάντηση που ορίσθηκε μετα την σύσσωμη απόφαση του  δημοτικού συμβουλίου με θέμα το Αυτοδιοίκητο του Νοσοκομείου και στο οποίο παραβρέθηκε  επιτροπή αποτελούμενη από τους τοπικούς Βουλευτές, Δήμαρχο, φορείς της πόλης και το συμβούλιο εργαζομένων  η συνάντηση που είχε ορισθεί με τον Κ. Λυκουρέντζο αναβλήθηκε και στην θέση της έγινε με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου όπου δεν έγινε ΚΑΜΜΙΑ διάνοιξη του θέματος του ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΥ αλλά μόνο το θέμα της έλλειψης του Καρδιολόγου.
Όσο για το θέμα των δηλώσεων του Υπουργού από όσο άκουσαν τα αυτιά μας είπε «ότι δεν θα κλείσει όχι ότι θα εξετασθεί η στελέχωση του». Εξάλλου είμαστε  κοινωνοί ειδήσεων κατά καιρούς στον τοπικό τύπο είμαστε  κατά τις οποίες έχει αναφέρει ονόματα συναδέλφων (Καρδιολόγων) που είχαν υπηρετήσει  κατά το προηγούμενο διάστημα στο νοσοκομείο ότι έρχονται  για να λύσουν την ανυπαρξία καρδιολόγου  και αυτοί δεν είχαν ιδέα. Αν ο ίδιος είχε κρυφές συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες χωρίς να το γνωρίζουμε εμείς μάλλον δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα γιατί δεν έδωσαν «καμιά λύση, ούτε ανάσες ζωής» αφού και μετά την τελευταία συνάντηση στο υπουργείο (και για την ιστορία το Δ.Σ. των εργαζομένων ειδοποιήθηκε στις 1,30μμ το μεσημέρι και η συνάντηση ήταν στις 4μμ.) δεν είδαμε ούτε μία προκήρυξη μόνιμης θέσης ιατρών ΕΣΥ, από τους επικουρικούς μόνο η μία θέση χειρουργού έχει προκηρυχτεί, αλλά ούτε τον Χειρουργό που άμεσα θα κάλυπτε την επιστημονική υπευθυνότητα του χειρουργικού τμήματος, και παραμένει με ένα χειρουργό.
Εν κατακλείδι, η λειτουργία και η προσφορά του Πρώην Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας δεν είναι αντικείμενο διαμάχης πολιτικών εκλογών πόσο μάλιστα δημοτικών και τα προβλήματα δεν μπορεί να κρύβονται για προεκλογικούς λόγους, από τις παρατάξεις. Το Δ.Σ. ήθελε εσκεμμένα να μείνει εκτός πολιτικής διαμάχης το θέμα λειτουργίας του ιδρύματος, αλλά μάλλον αυτό θεωρήθηκε αδυναμία εκ μέρους κάποιων κύκλων γιατί  ποτέ δεν προσπάθησε να υποβαθμίσει την προσφορά των εργαζομένων.

               ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Κ.Υ ΣΗΤΕΙΑΣ


http://www.sitiapress.gr/sitia/Default.aspx?tabid=90&aid=1174#.U2-fvYF_uM6
Κατεβάζει ρολά η Ιεράπετρα λόγω...νοσοκομείου
6/5/14 Έκτακτη γενική συνέλευση - 7/5/14 24ωρη Απεργία
Aύριο στις 9.00 πμ συνεδριάζει για πρώτη φορά το ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσκομείων ν. Λασιθίου με τη νέα του σύνθεση
Ενημέρωση για τις νεότερες εξελίξεις στα νοσοκομεία του Λασιθίου
Αποκλειστικό: Η κόρη του πάσχει από καρδιοπάθεια, την ώρα που έφυγε και ο τελευταίος καρδιολόγος από το νοσοκομείο Σητείας!

Τη Σητεία επισκέφθηκε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένος 

Καμμένος για το νοσοκομείο Σητείας

Στη Σητεία ο Χατζημαρκάκης(video)

Στη Σητεία ο Τσίπρας(video)


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 11/04/2014Σητεία 8 Απριλίου 2014ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας, κατόπιν της από 7/4/2014 έκτακτης συνεδρίασης του και σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους  που τίθενται αυτοδίκαια από 8/4/2014 σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αποφάσισε να προχωρήσει στις παρακάτω κινητοποιήσεις:
1) Συμβολικό κλείσιμο του Γραφείου Κίνησης Εξωτερικών Ασθενών και εξυπηρέτηση των πολιτών χωρίς την καταβολή του εξέταστρου των  5 € στις 9/4/2014 και ώρα 7.00’ π.μ. έως 10.00’ π.μ.
2) Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο της Αναπληρώτριας Διοικήτριας στις 9/4/2014 και ώρα 10.00’ π.μ. έως 12.00’ μ.μ.
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την διαθεσιμότητα των συναδέλφων Οδηγών Ασθενοφόρων και Φυλάκων-Νυκτοφυλάκων.
Στηρίζουμε τους συναδέλφους και καλούμε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις μας.


ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΟΥ Γ.Ν.-Κ.Υ. ΣΗΤΕΙΑΣ
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο της συνάντησης των συλλόγων των εργαζομένων στα νοσοκομεία του  νομού Λασιθίου,αποφασίστηκε ότι  οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου θα στηρίζονται από τους συλλόγους εργαζομένων και θα συνεργάζονται στενά με τα συνδικαλιστικά όργανα.
Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν την εκλογική διαδικασία με την συμμετοχή τους και τον ψήφο τους ώστε να υπάρχει ουσιαστική εκπροσώπηση όλων των εργαζομένων των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου.

                                                                          Τα σωματεία των εργαζομένων


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=281726&catid=5

http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/se-ipoxreotiki-diathesimotita-odigoi-kai-pliromata-asthenoforon-tou-ekav-antidrasi-apo-peodin-kai-adedi ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως είχατε ενημερωθεί και από τη Γενική Συνέλευση στις 18/03/2014, πρόκειται να διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων ιατρικού και λοιπού προσωπικού στο Ενιαίο Συλλογικό Όργανο Διοίκησης των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων «Γ.Ν. Λασιθίου και Γ.Ν.- Κ.Υ Νεαπόλεως “ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ”».
Όσοι από τους συναδέλφους- ιατροί και λοιπό νοσηλευτικό και μη προσωπικό- θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα για το Ενιαίο Συλλογικό Όργανο Διοίκησης ή ακόμα και για την Εφορευτική Επιτροπή (θα συγκροτηθούν τέσσερις τετραμελείς σε κάθε Νοσοκομείο ξεχωριστά εκ των οποίων ένα άτομο θα είναι μέλος από το Δ.Σ) παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που επισυνάπτουμε. Οι έγγραφες δηλώσεις υποψηφιότητας θα υποβληθούν μέχρι και την 7η Απριλίου 2014 ημέρα Δευτέρα και μέχρι τις 10:00πμ στον Διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων.(σύμφωνα με την προκήρυξη με την υπ. αρ. πρωτ. Δ.Σ 409/28.3.2014)
Η εκλογή για την ανάδειξη των εκπροσώπων θα διεξαχθεί στις 11 Απριλίου 2014 ημέρα Παρασκευή από 08:00 έως και 16:00 με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία σε κάθε Νοσοκομειακή Μονάδα ταυτόχρονα.

Από το ΔΣΑΙΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ...........................................
……/……/…….
ΕΠΩΝΥΜΟ:……………………….………                  
ΟΝΟΜΑ:………………………………….                   
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ:………………….……                   
ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ:………………………                    
 Α.Δ.Τ.:…………..........…………………….                  
 ΗΜΕΡ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ:………...……………...                     
 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:………………..….….                 
 Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:..…………...……..….              
 .………………………………………....…..                 
 .……………………………………………..
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:……………………………...
 ………………………………………………                                     
           
Παρακαλώ……………….....……..……..………………..................
..................................................................................................………
…...…...................................................................................................
..............................................................................................................
..............................................................................................................
………………………
(Υπογραφή)


http://www.sitiapress.gr/sitia/Default.aspx?tabid=91&recid=13102#.UzyDqKI3Nu4

http://se-gni.blogspot.gr/2014/03/310314-7.html

http://www.sitiapress.gr/sitia/Default.aspx?tabid=91&recid=13056#.UzyACqI3Nu4 

www.sitiapress.gr/sitia/Default.aspx?tabid=91&recid=13070#.Uzx_5KI3Nu4

http://www.sitiapress.gr/sitia/Default.aspx?tabid=91&recid=13029#.UzyAmKI3Nu4

http://www.sitiapress.gr/sitia/Default.aspx?tabid=91&recid=13015#.UzyA8KI3Nu4

http://www.sitiapress.gr/sitia/Default.aspx?tabid=91&recid=12995#.UzyBVKI3Nu4 


Δελτία Τύπου

17.03.2014

Η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 19 & 20 ΜΑΡΤΗ 2014

ΑΘΗΝΑ 17/03/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2820
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  • Την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/03 και ΠΕΜΠΤΗ 20/03 προκηρύσσουμε 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ για την επικείμενη απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο. Για να μην έρθει και η δική μας «η σειρά».........
Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στα λόγια σκληρά, ενώ στην ουσία έχει εκχωρήσει την άσκηση της Διακυβέρνησης στους ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
Είναι περισσότερο από σαφές ότι οι πολιτικές των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, όπως και εάν τις ξαναβαπτίσει η κυβέρνηση τις υλοποιεί χωρίς να την απασχολούν τα κοινωνικά κουφάρια που αφήνει πίσω της. Πολιτικές λιτότητας, κοινωνικής εξαθλίωσης, καταργήσεων Δημοσίων Φορέων, Απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων και εργασιακού μεσαίωνα.
Πολιτικές που εξυπηρετούν τους χρηματοοικονομικούς και επιχειρηματικούς ομίλους για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Κατά παραγγελία τους αποφασίζουν τις πολιτικές οι χειραγωγημένες κυβερνήσεις.
Στο Νέο Σύστημα Αξιολόγησης υποχρεωτικά το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων λαμβάνει φύλο πορείας προς την έξοδο από το ΔΗΜΟΣΙΟ.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.
Δεν αγωνιζόμαστε μόνο ενάντια στις Διαθεσιμότητες και τις Απολύσεις. Αγωνιζόμαστε για την πρόσληψη μόνιμου Υγειονομικού προσωπικού.
Τα Νοσοκομεία αποδεκατίστηκαν από προσωπικό κατά τα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΕΤΗ. Πάνω από 15.000 αποχώρησαν χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας.
Ας μας εξηγήσει η Κυβέρνηση τα κριτήρια που θα κρίνει ΑΝΕΠΑΡΚΗ Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό Προσωπικό που εργάζονται ΜΟΝΟΒΑΡΔΙΕΣ σε προγράμματα υπογεγραμμένα από τους Διοικητές των Νοσοκομείων.
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ την ώρα που τσαλακώνονται τα εργασιακά δικαιώματα των Υγειονομικών να κρίνονται κατ' απαίτηση της ΤΡΟΪΚΑ ως ανεπαρκείς επαγγελματίες.
ΕΩΣ ΕΔΩ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
19 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00Π.Μ.
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ


ΑΙΤΗΣΗ

ΕΠΙΘΕΤΟ                                                                                            ΣΗΤΕΙΑ ΟΝΟΜΑ                                                                              ΔΟΥ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
ΦΟΡΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
 ΑΦΜ 
ΑΔΤ
Παρακαλώ όπως μου επιστραφεί το ποσό που μου παρακρατήθηκε 2% εις εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 29 του Ν. 3986/2011 για εισοδήματα από 01-01-2011 και 31-12-2013, που μου παρακρατήθηκαν ως παράνομα και αντισυνταγματικά.Ο-Η Αιτ……..
 


ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου μας σας καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 18/3/14 και ώρα 14:00μμ με τα εξής θέματα:

1)                       Νεότερες εξελίξεις για την λειτουργία του Νοσοκομείου μας
2)                       Πληρωμή νυχτερινών- εξαιρέσιμων- εφημεριών
Άμεσα εκλογές αιρετών εκπροσώπων στο Ενιαίο Διοικητικό Συμβούλιο

ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ 


ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΌ 12.00 ΕΩΣ 14.00 (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ - ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ) ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΚΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ


Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας τον άμεσο διορισμό Δ.Σ. και Υπηρεσιακού Συμβουλίου στα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

http://www.sitiapress.gr/sitia/Default.aspx?tabid=91&recid=12783#.UwcNWYUwbu1

Σημερινό δημοσίευμα για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου στην εφημερίδα "ΑΝΑΤΟΛΗ"

http://syllogosgnan.blogspot.gr/2014/02/blog-post.html?spref=fb


Τη Βασιλόπιτα τους έκοψαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείου 
Κοπή πίτας ΔΣ του ΓΝΚΥ Σητείας 

Συνάντηση Δημάρχου Σητείας με την νέα αναπληρώτρια διοικήτρια Νοσοκομείου Σητείας

Ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα αναπληρώτρια διοικήτρια στο Νοσοκομείο Σητείας


Ορκίστηκαν οι διοικητές των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου


Xοροεσπερίδα συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας

 ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΔΩΡΟ ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ
Θ.ΜΠΑΓΟΡΔΑΚΗΣ-Γ.ΑΠΙΔΙΑΝΑΚΗΣ- Γ.ΛΥΚΑΚΗΣ- Γ. ΚΑΖΑΜΙΑΣ

ΟΣΤΙΚΗ ΜΑΖΑ


Αγαπητοί συμπολίτες μας να σας ενημερώσουμε ότι επαναλειτουργεί το μηχάνημα της οστικής μάζα.


Για ραντεβού στο Ακτινολογικό Τμήμα Δευτ-Παρ 09:00-13:00

Ο Μακρονικολάκης νέος Διοικητής στα νοσοκομεία του Λασιθίου
Πληρώθηκαν τα χρήματα των υπερωριών στο νοσοκομείο Σητείας

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησης του Νίκου Κοκκίνη-Αλλαγές και στη Διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης

''ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ'' ΤΗΣ Δ.Υ.ΠΕ. ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Οι αλλαγές στο Δημόσιο -Τι προβλέπεται για άδειες, αργίες, ΑΣΕΠ και Διαύγεια

Καταβολή εξαιρεσίμων

Ανακοίνωση νέων διοικήσεων σε νοσοκομεία

Σημαντικά θέματα στο Παιδιατρικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Σητεία

«Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βελτιώσω την κατάσταση στο νοσοκομείο Σητείας»

Ενημέρωση για την καθυστέρηση πληρωμής των υπερωριών

Συναυλία για το Νοσοκομείο της Σητείας (video)

ΓΣ Νοσοκομείου Σητείας

Θέλουν τα δεδουλευμένα τους (video)

Παραίτηση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ από το ΔΣ εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας

Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο για τις απλήρωτες πρόσθετες αμοιβές(video)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου